S nadšením, odvahou a láskou

PREMIÉRA FILMU RŮŽE A MEČ SE ZDAŘILA!

01.12.2016 17:40

Amatérská skupina filmařů z Art Klapky z Karviné uvedla svůj první film v MědK. 

Zcela nečekaně se vytvořila dlouhá fronta, uvaděčka měla co dělat :-). Původně měly být dvě, ale kino jednu odvolalo, protože podle rezervace to nevypadalo na takový nával lidí. Začali jsme proto asi o čtvrt hodiny později.
Na řadu přišla milá moderátorka Zuzana Janků, herečka z divadla KVAS, která si ve filmu střihla krásnou roli sebevědomé a trošku staromódní maminky :-).
Po uvítání publika, štábu, herců a sponzorů - dorazil pan Jang s manželkou (Jižní Korea) a náměstek primátora pan Hajdušík, položila moderátorka dotaz,
zda lidé přišli na Hollywoodský trhák. :-) Pokud ano, tak ať odejde a zvedl se jeden náš herec; kino propuklo v smích. Poté se představila režisérka Monika Jarošková s panem Miroslavem Vodákem, který pomáhal s organizací štábu a vůbec jí ve všem pomáhal. Po jejich odchodu zcela nečekaně vtrhli na pódium nějací neurvalci ze středověku a snažili se vyjednávat meči. :-) Byl to trochu netypický souboj - nesehraný, šermíři tzv. bojovali na ostro :-). Jedním z nich byl Dalibor Dvořák hrající v příběhu jednu z hlavních rolí.
Poté už začala projekce, film má stopáž asi 75 minut.
Nervózní režisérka a štáb se brzy uklidnili; diváci reagovali u vtipných scén, smáli se a v napjatých scénách bylo v sálu ticho.
Po projekci se představili také herci a to hlavní herečka Michaela Kluzová a Dalibor Dvořák a hlavní kameraman Jan Kucharczyk. Všem se pletly jazyky, ale zvládli jsme to. :-)
Režisérka byla brzy v obležení lidí a růží. :-) Pár jejích slov: "Lidé za mnou chodili a děkovali mi, že to bylo úžasné. Pro mě to byl nový zážitek; vnímat publikum během promítání. Smáli se tam, kde já kdysi, když jsem psala knížku. Měla jsem obavy z duchovních prvků zvláště ke konci filmu, ale diváci to vzali v klidu."
Tým Art Klapka moc děkuje všem, kteří dorazili a užili si to s námi!
 

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode